In de High Life interview met Marian Stichting PGMCG

Admin   september 12, 2015   2 reacties

Op 7 november 2014 heeft er een interview gestaan in de High Life  over onze stichting en onze strijd voor vergoeding en erkenning van cannabis als medicijn.

Al jaren gebruik ik medicinale cannabis voor mijn COPD, fibromyalgie, slaapproblemen, ontstekingen, chronische pijn bij botontkalking en slijtage aan mijn handen, onderrug en nek, parodontitus is geheel verdwenen, wat enorm veel kosten bespaard qua tandarts. Het heeft me jaren gekost dat mijn huisarts het wou voorschrijven, met behulp van arts in Amsterdam die hem grondig heeft ingelicht, is hij uiteindelijk achter me gaan staan, wat het gebruik van medicinale cannabis betreft, hij heeft zelfs een aanbevelingsbrief gestuurd naar het ziekenfonds, om het te vergoeden voor me, maar ondanks dat EGZ (KienLegal) voor me tot het uiterste is gegaan, mocht het niet baten. Tijd om de media op te zoeken.

Ik bespaar het ziekenfonds meer als €10.000 per jaar door geen spiriva, symbicort, tramadol, oxycogen, antibiotica en veel meer niet te nemen, daar deze te veel bijwerkingen voor me hadden en ik niet meer kon functioneren. Toch weigeren ze me tegemoet te komen. Ik ben niet de enige, er zijn meerdere patiënten met dit probleem. Sommige krijgen het wel vergoed of krijgen tegemoetkoming van gemeente. Hier moet dus verandering in komen.

We zijn allemaal gelijk!

We zijn patiënten die cannabis als medicijn nodig hebben, ongeacht voor welke aandoening je het gebruikt. 

Het artikel in pdf file (pagina 26 t/m29)

highlife

Marian St PGMCG

 

Dutch Patient Representative and translator for the IACM
the International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

 

all

Op de cover van deze editie staat een foto van Addey Lane, zij heeft een mooi lied opgedragen aan Cannabis. All for One. In deze clip heeft ze het logo van onze stichting op haar nagel van haar middelvinger. Thank you Addey Lane.

 

2 reacties op “In de High Life interview met Marian Stichting PGMCG

 1. Jack Heymans

  Omdat ik bloedverdunners gebruik Ascal oa.schrijft mijn huis arts geen mediweet voor.ik wil ook de bloedvedunner wel vegeten als ik de cbd olie mag gebruiken is er iemand die hier ervaring mee heeft.
  alvast bedakt voor de reactie

 2. herman

  Ik heb ook bloedverduner acenocoumarol en mn dokter weet dat ik weet olie gebruik maar dat was geen enkel probleem.
  Hij wil het wel voorschrijven maar ik gebruik home grown.
  .Niet van die bedrocan meuk,laat ze dat maar zelf roken.
  Gr herman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>