Bedrocan Canada goedkoper, meer varieteiten en gehele top beschikbaar!

Admin   september 29, 2015   6 reacties

Het is grofweg schandalig dat we in Nederland en nog niet te spreken over andere Europese landen, bijna het dubbele of meer betalen voor bedrocan producten.

In Nederland betalen we gemiddeld 45 tot 50 euro per 5 gram (potje), dat komt neer op zo’n 9 a 10 euro per gram. We hebben hier maar twee soortjes, waar de gehele top in zit, de rest is granulaat (kleingemaakt). Canadezen betalen slechts 5,50 euro per gram en men heeft altijd de hele top.

bedropuur

Tevens heeft men een soortje meer ter beschikking in Canada de Bedropuur, een indica variant met een hoog THC percentage tussen de 20 en 24%. Hier in Nederland hebben we er maar een en die voldoet totaal niet de Bedica (granulaat) en is nog klein gemaakt ook.

Ook al wordt het nu in Canada zelf geproduceerd, is het nog niet normaal wat de verschillen zijn.

Wij vinden dit als stichting grofweg schandalig, 10 tot 15% krijgt het maar vergoed van hun zorgverzekeraar hier en in Canada zijn ze bezig het compleet te vergoeden.


 

Een kijkje op de website in Canada:

Bedrocan offers 6 varieties of standardized whole bud medical cannabis with varying levels of THC and CBD, all now produced in our Canadian facility. In addition, we now carry various popular strains from our parent company, Tweed Marijuana.
Each Bedrocan strain is priced at $7.50 per gram plus applicable taxes. Shipping is free for one order every 30 days. Click on the images below to learn more about the strains. The Tweed strains Bedrocan will carry on behalf of our patients will vary as they are available and as we receive feedback from our customers. These strains are priced at the same level as at Tweed. The BedroCARE Patient Assistance Program is available to help qualifying patients. Click here to learn more All Tweed products priced at or above $7.50/g also qualify for the Bedrocan Patient Assistance Program.

Bron

Ook heeft men hier 4 andere soortjes beschikbaar van Tweed

tweedsoortjesOG Kush
UK Cheese
East Coast Sour Diesel
Kosher Kush

 

Deze strains mogen onder andere ook hier op de markt komen!


Bedrocan Miniseeds / Microseeds “Aufklärungsvideo” aktuelle Charge 15F01EY15F23-308584


 
Het wordt tijd dat er concurrentie komt hier in Europa.

In Duitsland betaald met tussen de 70 en 120 euro. Italië betaalde rond de 150 euro vandaar dat de militairen het mochten overnemen daar! Lees hier.

Wat vind jij hier nu van?
Geef je mening!
Bestuur Stichting PGMCG

tr

 

 

 


 

29/9/2015 Antwoord Marco van de Velde hoofd Bureau Medicinale Cannabis:

Het hele beleidsregime waaronder de medicinale cannabis in Canada beschikbaar komt is niet vergelijkbaar met de situatie in Nederland. BMC heeft geen zicht in de kostenopbouw van de cannabis die beschikbaar is in Canada. De prijs van de medicinale cannabis in Nederland is opgebouwd uit o.a. de inkoopkosten, verpakkingskosten en de kosten voor het recept/afgifte. Ik begrijp dat in Canada de opslag door de arts en apotheek hoger zijn dan in Nederland. BMC is er niet om winst te maken. De inkomsten vloeien terug naar de patiënt, de zorg door de apotheekinkoopprijs van de cannabis te verlagen, zoals in 2013 is gedaan.

Door de toename van het aantal patiënten en dus de omzet is BMC in de gelegenheid om dezelfde reden de apotheekinkoopprijs binnen enkele maanden opnieuw te verlagen.

Dit lijkt ons goed nieuws.

 

6 reacties op “Bedrocan Canada goedkoper, meer varieteiten en gehele top beschikbaar!

 1. Monica Kraan

  Ik baal hier zo van! Ik heb chronische pijn door artrose/artritis. Ik kan de reguliere nsaid’s niet gebruiken omdat die bloedverdunnend zijn en ik heb geen bloedstolling, te weinig trombo’s. Het enige wat helpt is morfine en dat schrijft mijn arts heel gemakkelijk voor, maar dan mag ik niet autorijden en moet heel snel verhogen voor effect waardoor ik slaperig word en niet meer kan werken. Maar Cannabis krijg ik dus niet van de arts! En de CBD olie hielp niet, dus ik zou graag een andere vorm proberen, maar krijg hier geen voet aan de grond…. en zelf betalen kan ik niet, ben weduwe met een parttime baan, dus geen vetpot. Ik voel me zo in de steek gelaten!

 2. Wim van 't Verlaat

  Het is onvoorstelbaar dat dit mogelijk is. Wi e kn en moet hierop aangesproken worden?
  Het kan toch niet zo zijn dat Bedrocan Nederland als licentiehouder duurder bevoorraad als Canada.

  Of heeft dit misschien iets te maken met de recente overname van Bedrocan Canada?
  Maar dan nog. Schandalig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Admin Auteur bericht

  Beste Monica dan moet je een afspraak maken met de pijnpoli en vraagt daar het recept medicinale cannabis, de pijnpoli kan gelijk een machtiging schrijven voor de zorgverzekeraar, die het eventueel vergoed (zijn er niet veel, wel Zilveren Kruis Achmea)

 4. twan

  te gek voor woorden dit, ik kan deze mnd niet mijn recept halen omdat het te duur is illegaal is goedkoper en beter, dit zou zo niet moeten hoeven.
  iedereen die het aanvraagt doet dat niet voor niets de prijzen zijn belachelijk de kwaliteit echt niet om over naar huis te schrijven, en als je van die granulaat olie maakt heb je plots een hard drug in huis, morfine is net zo goed harddrugs

 5. Erique

  Wat al een paar keer geopperd is door anderen is dat het grootste deel van de prijs opgaat aan de verpakkingen.Het bedrijf die daarvoor aangewezen is vraagt al voor een liter zuivere alcohol 96% rond de 122 euro.Daar hebben we bijna 4 flessen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>