Arnhemse gemeenteraad wil thuisteelt wiet legaliseren

Admin   september 21, 2016   Reageren uitgeschakeld
19/9/2016
ARNHEM – Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad wil dat medicinale thuisteelt van wiet voortaan wordt toegestaan in de Gelderse hoofdstad. D66, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren bepleiten dat standpunt maandagavond tijdens de politieke maandag.

De vier partijen haken aan bij de gemeente Tilburg, waar burgemeester Peter Noordanus recent het thuistelen van medicinale cannabis toestond. Op initiatief van de Arnhemse D66-fractie krijgt nu ook burgemeester Herman Kaiser van Arnhem de vraag of hij een dergelijk besluit wil nemen.

Voorwaarden
Mensen die thuis wiet willen telen, moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ze mogen maximaal vijf planten in huis hebben en moeten een medische verklaring hebben voor de cannabis. Doorverkopen van de wiet is niet toegestaan.

Legaliseren van medicinale thuisteelt van cannabis moet voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet door de woningbouwvereniging omdat ze hennepplanten in hun woning hebben.

Bron

Raad Arnhem over Tilburgs Convenant

arnhem

 

 

 

21.00 uur

Dubbel gevoel bij Kaiser over medicinale wietteelt Arnhem

ARNHEM – Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem gaat peilen hoe politie en justitie denken over het legaliseren van thuisteelt van wiet voor medicinaal gebruik.

Hij hinkt wel op twee gedachten over de mogelijkheid. Dat antwoordde hij maandagavond op vragen van en meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad. GroenLinks, D66, SP en Partij voor de Dieren willen dat medicinale thuisteelt van wiet voortaan wordt toegestaan in de Gelderse hoofdstad, in navolging van Tilburg.

‘Dijkdoorbraak’
Kaiser staat ‘sympathiek tegenover het idee’, maar vraagt zich af of het doenlijk is de voorwaarden te handhaven die in Tilburg zijn vastgesteld voor de medicinale thuisteelt. Lukt dat niet, dan vreest hij een ‘dijkdoorbraak’ voor het legaliseren van wietteelt in het algemeen. Daar is Kaiser bepaald niet voor.

Voorwaarden
In Tilburg mogen thuistelers maximaal vijf planten in huis hebben en moeten ze een medische verklaring hebben voor de cannabis. Doorverkopen van de wiet is niet toegestaan en de teelt moet veilig gebeuren.

 Bron

 Raad gesprek bij 23.30 min

arnhem121/9/2016

Onderzoek naar toestaan thuisteelt medicinale cannabis

 

ARNHEM – Burgemeester Noordanus van Tilburg staat voortaan het thuis telen van medicinale cannabis toe in zijn stad. D66, SP, GroenLinks en PvdD vroegen afgelopen maandag aan burgemeester Kaiser of hij dit ook in Arnhem toe wil staan.

Burgemeester Kaiser gaf als antwoord dat hij dit nader gaat onderzoeken. In de komende weken gaat de burgemeester in gesprek met het Openbaar Ministerie en de politie.

Ook gaat Kaiser in Tilburg navragen hoe een en ander daar geregeld is en wil hij in gesprek met woningcorporaties.

GroenLinks-raadslid Mark Coenders: “Medicinale cannabis werkt voor veel mensen met verschillende klachten. Het is goed dat de burgemeester wil onderzoeken of het toestaan van thuisteelt ook in Arnhem mogelijk is.”

Voorwaarden
Mensen die in Tilburg thuis aan de slag willen met het thuis telen van medicinale cannabis moeten aan verschillende voorwaarden voldoen. Zo moeten ze een medische verklaring hebben, is er een maximum aan het aantal planten en mogen ze cannabis niet doorverkopen.

In de Gelderlander krijgt burgemeester Noordanus bijval van onder meer een strafrechtadvocaat en bestuurskundige Pieter Tops. Burgemeester Noordanus van Tilburg heeft hierover ook gesproken met gebruikers van medicinale cannabis.

 


 

De Gelderlander

gelderlander