14/06/2015 Cannabis Bevrijdingsdag / Cannabis Liberation Day / Een terugblik

Admin   juni 30, 2015   Geen reacties

Op zondag 14 juni was het de 7de editie van Cannabis Bevrijdings Dag van 14.00 uur tot 22.00 uur. Flevopark in Amsterdam.

Onze stichting was hier ook aanwezig met een kraam en heeft deelgenomen aan het medicinaal cannabis debat. Ook hebben we de flyers en posters verspreid in de coffeeshops van Tilburg. 

voc

 

 

 

 

 

Een terugblik

Filmtent Programmering van 17.00 – 18.00 uur neemt St PGMCG deel aan het Medicinaal Cannabis Debat

 

CHeELYYWgAA7dXC CHeEbwNXAAA0fxR

17.00- 18.00:  Debate 1 – Medicinale cannabis: het Nederlandse model

De moderne Nederlandse geschiedenis van medicinale cannabis begint feitelijk met de aankomst van James Burton in 1989. Deze Amerikaanse veteraan en glaucoom patiënt richtte in 1993 de Stichting Institute of Medical Marijuana (SIMM) op. Hij werd de eerste legale teler maar zijn ontheffing werd ingetrokken, waardoor Bedrocan monopolist werd. Dit debat gaat over de ontwikkeling van het Nederlandse medicinale model en de problemen van de huidige situatie.

Met o.a. James Burton, Freek Polak (o.a. Stichting Drugsbeleid, VOC) en twee vertegenwoordigers van de stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG).

(Zodra hier de video van beschikbaar komt, wordt deze ook hier geplaatst)


Brief van Johan van Laarhoven aan het VOC, die werd voorgelezen door Derrick
Een klein stukje uit de brief:

Beste Derrick

Waar is de tijd gebleven dat we tevreden een joint rokend in The Grass Company zaten te filosoferen over de toekomst van het Nederlands Cannabisbeleid.

En dan nu, zwetend en stinkend met 50 anderen, opeen gepakt in een Thaise cel van 50 vierkante meter vol met ongedierte dat er duidelijke plezier in heeft om mij dagelijks lek te steken.

 

02 Cannabis Liberation Day by Smokers Guide

flyers

De flyers en reklameborden 

 

 

 

Ook werden deze dag donaties uitgereikt aan het VOC, Stichting We Smoke en Stichting PGMCG, door Coffeeshop Tourmalijn uit Tilburg (25 jarig jubileum)

CHnByCyVEAAmqEw

 

 

 

 

 

 

Enthousiaste winnaar wietplant loterij 

Cannabis Bevrijdingsdag richt zich op een breed publiek. Niet alleen cannabisconsumenten, maar iedereen die meer wil weten over cannabis als medicijn, grondstof of alternatief voor alcohol. De eerste zes edities zijn bezocht door een bijzondere mix van blowers en growers, festivalpubliek, dagjesmensen, gezinnen, ouderen en jongeren.

Lees meer op de Website CBD en het VOC

Het bestuur van Stichting PGMCG wil hierbij het VOC bedanken voor het ter beschikking stellen van de kraam en voor het deelnemen aan het medicinaal cannabis debat. Ook Coffeeshop Tourmalijn willen wij bedanken voor hun gulle gift.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>