10 Voordelen van cannabis bij kanker

Admin   oktober 23, 2017   Reageren uitgeschakeld

Volgens een studie uit Israel: Cannabis geeft een groot scala voordelen voor patiënten met kanker

De meeste herkennen op de een of andere manier medicinale cannabis voor patiënten met kanker als therapeutisch ondersteunend middel.

Toch is de juridische status van cannabis die het heeft verhinderd onderzoekers gedegen bewijs te verstrekken in veel landen. In plaats daarvan worden wetenschappers beperkt tot het bestuderen van de effecten van chemische stoffen geïsoleerd uit cannabis (cannabinoïden genoemd), die het volledige beeld missen.

Gelukkig is het cannabis onderzoek gestegen in Israël, waar medische cannabis legaal is. Alleen vorig jaar, heeft een studie met 200 kanker patiënten ondervonden dat  medisch cannabis gebruik geleid heeft tot  aanzienlijke verbeteringen” bij alle vormen” van kanker en de behandeling van kanker gerelateerde symptomen.

IMG_6108

Volgens deze studie hier een lijst van 10 voordelen van cannabis bij kanker:

 

1. Misselijkheid en braken


Cannabis is het meest bekend om zijn vermogen, om misselijkheid en braken te verminderen als gevolg van chemotherapie. Het is zo effectief dat een pil vorm van THC (Marinol) door de FDA is goedgekeurd sinds 1985 voor de behandeling van door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en braken.

2. Gewichtsverlies


Samen met misselijkheid, vinden patiënten die chemotherapie het vaak moeilijk om een normaal gewicht te behouden. Gelukkig heeft cannabis aangetoond dat  het niet alleen misselijkheid verlicht, maar ook de eetlust stimuleert. Voor patiënten met kanker, kan  cannabis helpen bij het verbeteren van de voedselinname en het voorkomen van ongezond gewichtsverlies.

3. Stemming


Kankerpatiënten lijden vaak aan stemmingsstoornissen zoals depressie. Hoewel het  geen geheim is dat cannabis gebruikers een goed gevoel geeft (euforie), lijkt het onderzoek uit te leggen waarom. Zoals ze in veel studies hebben gevonden, de chemische stoffen in cannabis lijken significante kalmerende en anti-depressieve effecten te hebben.

 

4. Pijn


Een andere bekend effect van wiet is pijnbestrijding. En terwijl de voordelen een reeks van chronische pijn aandoeningen omvatten, tonen studies aan dat cannabis ook bij kanker kan helpen met verminderen kankerpijn.

 

5. Slaap


Patiënten met kanker hebben vaak last van slaapproblemen, waaronder moeite met in slaap vallen en het onderhoud van de slaap. Aan de andere kant, is slaperigheid een van de meest gemelde bijwerkingen van wiet. Ook is aangetoond dat THC slaap verbetert bij patiënten met chemotherapie.

 

6. Vermoeidheid


Kanker gerelateerde vermoeidheid kan ook leiden tot dat patiënten zich slaperig voelen tijdens de dag. Interessant, lijkt wiet patiënten te helpen bij het bestrijden van vermoeidheid overdag, terwijl op hetzelfde moment het patiënten kan helpen om te slapen ‘s nachts. Het veelzijdige effect op de slaap kan afhangen van de soort cannabis en de balans van cannabinoïden die ze bevatten.

7. Sexuele Functie


Seksuele disfunctie is een veel voorkomende, maar minder bekend effect van kanker en kankertherapieën. Terwijl de bevindingen inconsistent zijnheeft cannabis een lange geschiedenis van gebruik als afrodisiacum (dateert uit minstens 3.000 jaar oude India)

8. Constipatie


Chemicaliën in cannabis helpen bij het reguleren van de spijsvertering en is voorgesteld als een behandeling voor een breed scala van darmstoornissen. Terwijl cannabis lijkt te helpen bij het verminderen van de stoelgang bij darmziekten, lijkt het een tegenovergesteld effect te hebben bij constipatie.

9. Jeuk


Jeuk kan een neveneffect zijn of worden van verschillende vormen van kanker en diverse kankerbehandelingen. Terwijl de onderliggende oorzaken van jeuk bij patiënten met kanker variëren, lijkt cannabis te helpen bij sommige patiënten om om te gaan met dit irritante symptoom.

 

10. Kanker


Misschien wel het meest veelbelovende (en controversieel) van wiet bij kanker, is de behandeling van kanker zelf. Terwijl preklinische studies al lang het vermogen van wiet kennen om kankercellen te doden en verspreiding van de ziekte te stoppen, wijst de medische gemeenschap erop, dat menselijk onderzoek ontbreekt.

Toch volgens studies in de celcultuur en dierlijke modellen, blijft het bewijs van een kankerbestrijdend effect. Zozeer zelfs dat de grote kanker organisaties - waaronder het National Cancer Institute (NCI) en Cancer Research UK -  nu grote delen van hun website gewijd hebben aan de rol van cannabis en cannabinoïden in de strijd tegen kanker.


Wetenschappelijke onderzoeken op de IACM website

 

tric.jpgDocu uit Duitsland 28/1/2016

Cannabisöl soll Krebs heilen, doch für die Herstellung des Öls werden Mengen von Cannabis benötigt, die in Deutschland illegal sind. Wird den Patienten ein wichtiges Heilmittel vorenthalten? Eine Erkenntnissuche

27/3/2016 Leafly:

Kan cannabis kanker genezen?

Can Cannabis Cure Cancer?

Given that 39.6% of Americans will be diagnosed with cancer at some point in their lives, cancers affects nearly everyone. Chances are, someone close to you has battled cancer.

Oncologists, more than doctors in any other discipline within medicine, support the option of recommending cannabis as part of a treatment program for patients suffering from cancer. However, while the positive effects of using cannabis to alleviate cancer symptoms have been well documented, the U.S. government continues to classify cannabis as a Schedule I drug — high potential for abuse and no known medical use. Consequently, the federal government’s position on cannabis stifles much-needed research on cannabis as a “cure” for cancer.

Government-Run Cancer Institute Quietly Acknowledges That Cannabis Kills Cancer Cells

Moreover, the federal government’s position has fueled massive misinformation about cannabis as a potential cure for cancer. On the one hand, the federal government officially claims cannabis has no medicinal value. On the other hand, many pseudoscience “cancer quacks” unethically exaggerate claims of cannabis as the ultimate cure for cancer providing unsubstantiated help to thousands of cancer patients.

So what is the truth?

Read More