10 februari 2016 Uitspraak Geen straf Hillebrand HIV patiënt (Eigen kweek) Oproep!

Admin   februari 10, 2016   Reageren uitgeschakeld

Op woensdag 30 december om 15.00 uur Rechtbank, Parnassusweg 220, 1076 AV te Amsterdam heeft de

StrafZaak: De staat tegen Hillebrand (HIV patiënt) plaatsgevonden.

Logo van de rechtspraak

Woensdag 10 februari 2016 was de uitspraak in de Rechtbank.

Deze zou eerst op 27 januari zijn, echter is het twee weken uitgesteld.

Deze uitspraak zal niet alleen doorslaggevend zijn voor Rudolf, maar voor alle patiënten, artsen en medestanders in Nederland. Vanuit het BSEMC en Stichting PGMCG willen wij dan ook vragen om jullie steun en aanwezigheid.

Deze uitspraak zal meer duidelijkheid geven omtrent eigen kweek en gaat daarom meer mensen aan dan Rudolf alleen.


 

kamervragen11/2/2016 Tweede kamer vraagstukken naar aanleiding van de uitspraak:

Het vonnis van de rechtbank Amsterdam in de zaak van de HIV-patiënt die zijn eigen hennep moet telen

Ook Vera Bergkamp heeft op 18 februari kamervragen gesteld:

verakamervragen

 

 

 


 

 

Uitspraak rechtspraak

ECLI:NL:RBAMS:2016:529

Logo van de rechtspraak

Rechtbank Amsterdam

Datum uitspraak10-02-2016Datum publicatie10-02-2016

Zaaknummer13/706695-15
RechtsgebiedenStrafrecht
Bijzondere kenmerken

Eerste aanleg – meervoudig
Inhoudsindicatie

Geneeskundige toepassing van cannabis. Art. 3 Opiumwet. Beroep op noodtoestand door HIV-geïnfecteerde patiënt. In dit geval is sprake van uitzonderlijke omstandigheden als bedoeld in het arrest, HR 16-09-2008 ECLI:NL:HR:2008:BC7938. Ook voor zowel zelf telen als voorhanden hebben cannabis.

 

 


 

De uitspraak vond plaats om 13:00 in de Rechtbank aan de Parnassusweg 220 te Amsterdam.

CannabisJB3

Rudolf:

Op woensdag 30 december 2015 om 15.00 uur was het zo ver, toen moest ik voor de strafrechter verschijnen omdat ik mijn eigen cannabis voor medicinaal gebruik kweek.

Die cannabis voor medicinaal gebruik heb ik nodig om de bijwerkingen van mijn hiv medicatie, ; misselijkheid, braken, polyneuropatie, eetlustgebrek en slaapstoornissen afdoende te bestrijden. Mijn anti-hiv medicatie moet ik twee keer per dag op stipte tijden innemen, als ik misselijk ben en moet braken kan ik dat niet en slechts èèn dosis medicatie overslaan kan resistentie veroorzaken. Zoals door de Centrale Raad van Beroep is bevestigd vòòrkomt cannabis dat bij mij een acute levensbedreigende situatie ontstaat.

recht
Het gaat om het zelfbeschikkingsrecht. Het recht op een dragelijk en menswaardig bestaan vrij van onnodige pijn en lijden.

Ik weet dat ik niet de enige patiënt in deze paradoxale positie ben en ik hoop dat een positieve uitspraak er voor kan zorgen dat ik wel de laatste patiënt ben die voor het redden van zijn eigen leven voor de strafrechter moet verschijnen.
Na het artikel over het politiebezoek in de Volkskrant in februari heb ik tientallen e-mails gehad van patiënten die zelf cannabis kweekten of wilden kweken , die net als ik met de rug tegen de muur staan en strafvervolging, criminalisering en huisuitzetting boven het hoofd hangt als zij proberen een zo dragelijk mogelijk menswaardig bestaan, zonder onnodig lijden en pijn proberen te leiden.
Dit is slechts het topje van de ijsberg.


 

De rechter gaat  woensdag de wet niet veranderen, dat moet de politiek doen. Inmiddels heeft het BSEMC contact gelegd met de politiek en zou er, indien zich voldoende patiënten melden (er voldoende politiek draagvlak is) , een hoorzitting georganiseerd kunnen worden om het probleem van medicinale cannabisgebruikers uit te leggen, namelijk de politiek duidelijk te maken dat wij geen verdachten zijn die bij de strafrechter thuis horen.

In Den Haag bestaat het beeld dat alles goed geregeld is , niets is minder waar en die onduidelijkheid moeten we ontmaskeren.

Daarvoor heb ik verklaringen van patiënten nodig die ook hun eigen cannabis zelf moeten kweken, die kunnen we dan aan de politiek voorleggen als bewijs dat er een substantiële groep patiënten is voor wie een uitzonderingspositie in de Opiumwet gemaakt moet worden.
Om je discretie en privacy te waarborgen kun je je verklaring opsturen naar mijn advocaat die de verklaringen zonder privé gegevens (Naam adres en woonplaats) bij de politiek zal aanbieden. Zo loop je geen kans op evt. vervelende vervolgacties door justitie en dergelijke. Mijn advocaat staat daar garant voor. Hoe meer verklaringen des te meer duidelijkheid we kunnen verschaffen.
Wat moet er in zo een verklaring staan;
Je naam, adres, geboortedatum en geslacht.
De ziekte die de dokter heeft vastgesteld en voor welke klachten je cannabis gebruikt.
Heb je reguliere of alternatieve medicijnen geprobeerd ?
Waarom je de officiële apothekers cannabis niet gebruikt ( werkt niet en of te duur ? )
Hoeveel gram je per dag gebruikt en op welke wijze.
Kweek je het zelf en/of kweken anderen het voor je en/of haal je het uit de coffeeshop?
Als je kweekt heb je problemen met de politie en/of huisbaas gehad? Kort aangeven welk probleem.
Voorbeeld verklaring;
P.A. Tient Laatste Redmiddelplantsoen 13 te Amsterdam 21-4-1957. man, hiv- patiënt gebruikt 5 gram cannabis per dag tegen de bijwerkingen van de hiv-medicatie; misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust, polyneuropathie en slaapstoornissen . Ik gebruik de verdamper of ik rook de cannabis.
Reguliere anti misselijkheid medicatie ( primperan , domperidon, ondansetron ) hielpen mij niet of onvoldoende, of geven teveel interacties met de medicatie waaronder allergie,het enige wat wel helpt is cannabis . Ik heb alle varianten van de Bedrocan producten uitgeprobeerd maar deze werken voor mij niet. Jaren haalde ik de cannabis uit de coffeeshop maar deze kan ik niet meer betalen en bovendien is de kwaliteit van de coffeeshopwiet slecht en mogelijk vervuild. Noodgedwongen ben ik mijn cannabis zelf gaan kweken en heb de soorten cannabis gevonden die mijn klachten wel afdoende bestrijden. Helaas bracht mij dit in botsing met justitie wat resulteerde in twee inbeslagnames en een strafzaak. 

rechtzaakOok Stichting PGMCG heeft bij de Nationale Ombudsman duidelijkheid aangevraagd omtrent eigen kweek bij patiënten.

Het betreft hier o.a. de zaak van Serge die te lezen is in het zwartboek

Hij kreeg hiervoor in januari 2014 een 9a  (schuldig zonder strafoplegging) en hierop volgde nog meer patiënten.

De rechters zijn het ook beu en willen ook duidelijkheid.

Dat is ook de reden waarom wij vorig jaar de enquete hebben uitgezet.

 

Het is dan ook van groot belang om zo veel mogelijk verklaringen te hebben van patiënten. Ook voor de Nationale Ombudsman. Je kan je verklaring mailen naar stichtingpgmcg@pgmcg.nl

justic


 

Er is inmiddels ook een oproep geplaatst op de RollingStoned

HELP – patiënten die zelf wiet kweken!


 

http://radiobox2.omroep.nl/image/file/131254/radioeenvandaag%282%29.jpgDinsdag 9 februari Radio 1 Vandaag om 15.20 Radio interview met Rudolf Hillebrand

Het radiofragment:

Mag patient wiet kweken voor ziekte?

Ook op RTL Nieuws laat vandaag en morgen bij ontbijt Nieuws!

De media is bij de uitspraak ook aanwezig!

Geen straf NOS

Geen straf voor hiv-patiënt die cannabis teelde

De rechtbank in Amsterdam legt geen straf op aan een hiv-patiënt die voor eigen gebruik meer hennep teelde dan van de Opiumwet mag. Volgens de rechtbank is er sprake van een uitzonderlijke en levensbedreigende situatie, omdat de man geen baat heeft bij gebruik van legale medicinale cannabis.

De man liep in 1992 een hiv-infectie op toen hij zich tijdens zijn werk als verpleegkundige prikte aan een naald. De hiv-medicijnen die hij gebruikt, veroorzaken misselijkheid en braken, wat alleen met bepaalde soorten cannabis kan worden beperkt. Het bedrijf dat van de overheid medicinale cannabis mag maken, levert die soorten niet.

De man zag zich genoodzaakt zelf cannabis te gaan telen van een soort die wel werkt. Daarvan heeft hij vijf gram per dag nodig.

De rechtbank is het met de man eens dat hij geen andere keuze had en dat er sprake is van een “overmacht-noodtoestand” als bedoeld in het Wetboek van Strafrecht. De rechtbank ontslaat hem daarom van rechtsvervolging.

Anderen

De man plaatste eind vorig jaar een bericht op de site van een belangengroep voor gebruikers van medicinale cannabis. Daarin zegt hij dat hij tientallen e-mails heeft gekregen van patiënten die in dezelfde situatie zitten. Hij hoopt de politiek zo ver te krijgen dat de Opiumwet voor dit soort gevallen wordt aangepast.

AT5 was ook aanwezig

Thuistelende HIV-patiënt mag bij hoge uitzondering eigen wiet kweken

rudolHet vonnis

Een tweede Moorlag

Door advocaat Peters is het vonnis al doorgestuurd naar de tweede kamer, voor kamervragen.

Er moeten wetten veranderd worden.


twitterOp Twitter

advocaat Peters: bij art 8 opiumwet extra art wiet op recept zelf mogen kweken erbij

 

20/2/2016 Parool Legale Wietkweker moet huis uit!paroolrudolf paroolrudolf1